Mai este o săptămână până la începerea noului an școlar. Și în 2016, sunetul clopoțelului se va confunda cu zgomotul discursurilor despre reformă și lamentările politicienilor.
În ultimii zece ani, numărul pre-școlarilor și al elevilor s-a redus cu aproape 40%, ceea ce nu e de mirare într-o țară care continuă să nu-și respecte promisiunile privind finanțarea educației.
La Vaslui, autoritățile încearcă de șase ani să construiască o școală.
Unitatea de învățământ nu va fi gata nici anul acesta. 300 de elevi din localitatea Șuletea vor merge să învețe iarăși în școala veche de 100 de ani. Însă și aici sunt probleme: clădirea nu mai are autorizație de funcționare.
Edilul din localitatea vasluiană Șuletea, Ciprian Tamaș,susține că lucrările la clădirea nouă a școlii se vor termina abia spre finalul acestui an.
În acest moment se lucrează la acoperișul școlii. Muncitorii însă mai au de pus tâmplăria, de zugrăvit și de montat instalația de încălzire. În urmă cu șase ani au fost demarate lucrările care trebuiau finalizate în 2012.
Între timp însă constructorul a intrat în faliment.
Acum cei 300 de elevi din Șuletea ar trebui să meargă la școală în clădirea veche, dar unitatea de învățământ nu a primit autorizație de funcționare pentru că nu are băi interioare.\
Anul trecut, la deschiderea anului școlar 2015-2016, primarul localității, Ciprian Tamaș, le promitea elevilor și părinților că în aprilie 2016 va fi inaugurată noua școală. Condiția: vremea să fie favorabilă. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat, iar copiii vor merge din 12 septembrie la aceeași școală veche.