Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că vor purta o banderolă, în semn de protest față de modul în care Guvernul, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să modifice legile justiției.
Măsura va fi luată până la remedierea situației, anunță Parchetul General, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a instituției.
“În ziua de 25 februarie 2019, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, constituită în temeiul Hotărârii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 95/20.02.2019, cu majoritatea voturilor, a hotărât solidarizarea de principiu cu acțiunile magistraților împotriva adoptării O.U.G. nr. 7/2019. În acest sens procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție vor purta, până la remedierea situației, o banderolă, în semn de protest față de modul în care Guvernul României, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să modifice legile justiției”, potrivit sursei citate.
DIICOT anunță că își va suspenda activitatea în următoarele două săptămâni, între orele 8-12, zilnic, ca protest față de OUG 7 dată de Tudorel Toader.
Activitatea va fi suspendată, în intervalul orar 8-12 în fiecare zi, până pe 8 martie, timp în care vor fi soluţionate doar urgenţele.
Reamintim, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitesti a decis suspendarea activității timp de o săptămână. La fel și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brasov.
Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a decis să își suspende activitatea timp de trei zile, iar Tribunalul Cluj a decis și suspendarea activității începând de luni.
Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea activității cu publicul până pe 27 februarie.