Digital Nation, cunoscută până anul acesta sub numele de DevAcademy, începe pe 10 septembrie înscrierile la programe educaționale în format online, în arii de programare, cloud și cybersecurity, graphic design și social media marketing.
”România este deja de câțiva ani un jucător important pe piața IT globală, atrâgând tot mai multe companii care sunt interesate de potențialul de dezvoltare tech pe care țara noastră îl oferă. În ciuda avansurilor impresionante realizate în marile orașe (București, Cluj, Iași, Timișoara) în dezvoltarea de hub-uri tech și de atragerea de capital străin, multe regiuni sunt încă în urmă din punct de vedere al dezvoltării tehnologice și al oportunităților tech disponibile locuitorilor de acolo. Odată cu lansarea la scară națională a programului Digital Nation, zeci de orașe din România care ascund talente vor putea să se reunească într-un efort comun de predare și de avansare în domeniu a competențelor digitale la nivel național. Mai apoi, acestea vor putea să intre în colaborări cu companii din România, în dezvoltarea de prototipuri tehnologice, startup-uri, și în inovație și cercetare.
Digital Nation își asumă misiunea de a aduce educația tech în toate colțurile României și de a sprijini dezvoltarea tinerilor în arii tech de interes, pentru a le facilita acestora ulterior lucrul în domeniu sau demararea de proiecte IT proprii. Programul Digital Nation își propune să fie punctul de întâlnire al celor mai importanți actori și să capete susținere atât din mediul privat, cât și din partea instituțiilor publice, prin acorduri oficiale încheiate cu ministerele acreditate. Echipa Digital Nation îi învită în comunitatea online pe specialiștii din țară și îi îndeamnă să se implice în transformarea economică a societății prin lecțiile digitale online”, transmit inițiatorii programului, într-un comunicat remis Europa FM.
Disciplinele de predare cu care Digital Nation îi așteaptă anul acesta pe aplicanți sunt din sfera programării (Frontend, Backend, Programare Mobile Android și Mobile iOS), a securității cibernetice (CyberSecurity), a arhitecturilor de sistem (Cloud & SysOps), a designului web (UX Graphic Design) și a marketingului digital (Advanced Social Media Marketing).
Programele educaționale se defășoară pe o durată de 12 luni, la distanță, din fața calculatorului. În comunitate sunt invitați să aplice oameni între 19 și 40 de ani, care au deja competențe de bază pe disciplina pentru care aplică sau au cunoștințe premergătoare în domenii conexe. Toți cei înscriși vor urma un proces de selecție, care va avea loc tot online, iar în urma selecției aproximativ 1.000 de membri vor fi invitați în cele 8 track-uri digitale. Organizatorii vor percepe o taxă anuală de 100 de euro pentru cei acceptați în comunitate și oferă metodologia proprietară Digital Nation care asigură progresul, motivația participanților și continuitatea procesului de educație.
”Când vorbim despre ceea ce înseamnă industria IT&C în România, avem tot două extreme: specialiștii de vârf, foarte apreciați, care reușesc să producă chiar și 8% din Produsul Intern Brut și persoanele care nu stăpânesc deloc competențe digitale.
Se vorbește foarte puțin despre mediană, despre acest mijloc dintre cele două și despre nevoia acută a mediului de afaceri de a avea forță de muncă pregătită. Imaginați-vă ce ar însemna pentru un antreprenor să aibă angajați pregătiți într-un oraș mediu din țară. Multiplicați asta la nivel național și încercați să vă dați seama ce ar însemna asta pentru dezvoltarea economiei”, declară Paul Apostol, fondator Digital Nation.