Mai multe restaurante din Cluj-Napoca au impus regula de „consumație minimă”, iar clienții nu pot sta la mese mai mult de două ore.
În Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de aproximativ patru luni, pentru că rata de incidență în oraș este de peste trei la mie.
Iar dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori, restaurantele se pot deschide la interior cu o capacitate de 30%.
Proprietarii restaurantelor au cumpărat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic) ca să poată menține afacerea deschisă în pandemie. Aceste igluuri sunt încălzite cu lămpi de ulei, iar cheltuiala este acoperită de consumația minimă impusă de restaurante.
Astfel, scrie Monitorul de Cluj, majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi cer o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei.
Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.
Sursa foto: Monitorul de Cluj
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.