Un student la medicină de la Harvard a mâncat 720 de ouă într-o lună, într-un experiment pe propriul ficat pentru a vedea ce se întâmplă cu nivelul său de colesterol.
Practic, după 24 de ouă pe zi timp de 30 de zile, colesterolul „rău” a scăzut cu 18 %, potrivit dailymail.
După primele două săptămâni ale experimentului său, Dr. Norwitz a decis, de asemenea, să înceapă să mănânce și 60 de grame de carbohidrați pe zi.
Dr. Norwitz a explicat mecanismul din spatele faptului că nivelurile de colesterol au scăzut în corpul său, în ciuda faptului că a mâncat atât de multe ouă.
El a spus că, în mare parte, acest lucru se datorează faptului „că a mâncat și carbohidrați, pe care corpul său îi folosea pentru energie”.
Pentru a atinge ținta de 60 de grame, el ar trebui să mănânce echivalentul a două banane pe zi sau afine.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.
Foto: Shutterstock