Confidenţialitate

Deșteptarea | Un client a găsit un melc viu într-o salată. Conducerea localului: “Produsele noastre sunt bio”

Clientul unei terase din Sibiu a scris un review negativ online, precizând că locația este foarte frumoasă, din păcate experiența culinară fiind dezamăgitoare din cauza melcilor.

„Vă mulțumim pentru recenzie și pentru că ne-ați semnalat problema. Ne pare rău pentru experiența neplăcută cu salata noastră. Vă asigurăm că salata noastră provine din solariile proprii, unde nu folosim pesticide, ceea ce garantează că este bio.

Melcul găsit în salată este o dovadă vie a naturii noastre ecologice. Pentru a controla limacșii, folosim rațe indiene, dar din păcate, unul a scăpat neobservat.”

Rațele alergătoare indiene, folosite cu succes în unele zone ale lumii pentru combaterea dăunătorilor, sunt utilizate și în România în acest scop, scrie G4Food. 

O persoană care se ocupă de implementarea unor astfel de proiecte este Ruxandra Brad, designer de permacultură în vârstă de 26 de ani din județul Sibiu. Ea a implementat până acum cinci proiecte în care rațele indiene au fost folosite pentru combaterea dăunătorilor, de către unele familii sau restaurante care au dorit să producă, ecologic, alimente pe proprietățile lor.

Ruxandra spune că 10 păsări au curățat, într-o săptămână, lotul ei de 1.200 mp. „Nu am mai văzut apoi, timp de o lună, niciun limax”, ne-a declarat Brad, care înainte de a se reorienta în carieră a lucrat în domeniul foto-video și grafic designer.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.