Mâncarea de tip fast-food poate duce la deficiențe neurologice și cognitive mai târziu în viață, cel puțin în cazul rozătoarelor, arată un studiu recent realizat în Statele Unite.
După ce au studiat rezultatele a zeci de studii desfășurate pe șoareci și oamenii de știință au concluzionat că o dietă bogată în calorii și grăsimi (denumită „dieta Occidentală” în comunitatea științifică) este asociată cu o memorie precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive.
O astfel de alimentație nu afectează doar metabolismul și greutatea, ci are efecte asupra stării de sănătate generală, inclusiv asupra celei a creierului, scrie publicația Futurism.
De asemenea, șoarecii care au avut o ”dietă Occidentală” în timpul primelor etape ale vieții, care sunt mai importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate accentuată, iar funcțiile memoriei erau precare.
În plus, dieta a dus la apariția comportamentelor similare dependenței, șoarecii tânjind după alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Mai mult, cercetătorii au observat la subiecți și tendința de izolare și de a nu mai socializa atât de mult.
Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.