Polițistul șef de la Poliția Vaslui, care a dat un examen pentru postul de adjunct și l-a picat cu nota 3,44, a hotărât să se retragă de sus, cum fac marii campioni: s-a pensionat la frumoasa vârstă de numai 48 de ani.
Este vorba despre comisarul Gabriel Nechita, care fusese numit la șefia IPJ Vaslui acum un an. Ulterior, Gabriel Nechita a vrut să-și dea definitivatul pe funcție, adică să dea examen pentru a obține numirea prin concurs pe funcție.
S-a înscris la examenul pentru funcția de șef al IPJ Vaslui – pe care o ocupa deja, dar provizoriu. Când a venit ziua concursului,Gabriel Nechita nu s-a prezentat.
S-a înscris, după aceea, la concursul pentru funcția de adjunct al IPJ Vaslui, care a avut loc în luna martie.
Aici și-a luat inima-n dinți, a venit la examen și a luat faimoasa notă, deja, de 3,44 – așa că a rămas șef, nu adjunct.
La începutul acestei luni, IGPR l-a înlocuit din funcție. Dezamăgit de atâtea nedreptăți, Nechita a cerut pensionarea cu pensie de serviciu, la 48 de ani, potrivit legii. Dar a și trimis o scrisoare presei locale, ca să-și spună of-ul, relatează ziarul Libertatea.
Gabriel Nechita susține că în mediul polițienesc, eșecurile înregistrate de polițiști la concursurile organizate de IGPR au ajuns subiect de bancuri.
„Sunt făcute comparații cu scoruri istorice la meciuri de fotbal, respectiv Macedonia – Liechtenstein 11 – 1 sau Ungaria – El Salvador 10-1, punctajul 1 fiind numărul candidaților care reușiseră până la acea dată să promoveze concursul”, afirmă comisarul Gabriel Nechita în scrisoare, citată de Vremea Nouă.
Fostul șef al IPJ Vaslui susține că răspunsurile trebuiau știute ca „tabla înmulțirii” și regretă că s-a prezentat la concurs.
Dar ce s-a întâmplat în sala de examen? „Nici bine nu începuse concursul, că după 15 minute, candidatul pentru o funcție similară de la alt inspectorat a decis, după vizualizarea subiectelor, să nu răspundă, fiind notat cu nota 1.
După primirea subiectelor și studierea acestora, am decis să formulez răspunsurile necesare, dar ulterior am ajuns la concluzia că mai bine era să nu ne fi prezentat niciunul. Cerințele subiectelor (spețelor) fiind neclare, iar subiectele cu răspunsuri fixe trebuiau să fie știute precum tabla înmulțirii”, explică ofițerul Nechita.
Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.