Carnea de cultură este o carne crescută în laborator, care e carne propriu-zisă, nu este produsă din mazăre, doar că nu vine de la un animal, ci crește din celule recoltate.
E o discuție întreagă pe tema asta – principalele argumente pentru carnea de cultură sunt că, astfel, se poate obține carne în mod etic, fără suferința unor animale și, evident, cu mai puține resurse consumate în producție.
De unde și o intervenție cvasi-comică în discuție din partea unui cercetător român.
Astfel, întrebat de ziarul Adevărul de ce sunt reticenți românii în privința cărnii de cultură domnul profesor universitar Petru Alexe, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, face următoarea declarație, pe care sunt convins că băieții de la Divertis ar fi apreciat-o foarte mult:
„Cred că tradiția românească este legată de un atașament al românului față de animalele pe care le-a crescut. Și e greu să renunțe la carnea din animalele pe care el le-a iubit, le-a crescut pe lângă gospodărie, s-a atașat de ele.”
Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.
Foto: Unsplash / Kenneth Schipper Vera