Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (APLAB) a încercat să gonească ciorile din Parcul Cișmigiu în diverse feluri, în ultimii ani. Fără succes.
Între timp, noile locuri de joacă și o mulțime de bănci și alei sunt sufocate de mizeria stolurilor gălăgioase de ciori.
„ALPAB continuă să caute/identifice soluții vizibile/noi experimente pentru îndepărtarea ciorilor din Grădina Cișmigiu”, a transmis instituția, la solicitarea Spotmedia.ro.
Alexandru Oprița, community organizer la Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu, a precizat că așteptările comunității de la administrația locală nu s-au diminuat.
„Ne-am săturat să vedem soluții aplicate empiric, nedocumentat. Și considerăm că este nevoie de alcătuirea unui colectiv de specialiști care să studieze fenomenul și să înțeleagă cauza problemelor.
Nu vorbim doar despre postarea unui anunț în Sicap. Avem nevoie de cineva care să creadă că avem nevoie, într-adevăr, de acest studiu. Poate că vorbim aici despre nevoia unui proiect mai amplu. Dar parte din banii de la inițiativa de bugetare participativă pe care am câștigat noi ar putea fi folosiți pentru un astfel de proiect.
Poate că ar fi momentul să punem într-o balanță cost-beneficiu realizarea unui astfel de studiu cu cheltuielile necesare pentru curățarea mizeriei pe care o fac ciorile.
Asta, ca să nu mai vorbim despre disconfortul oamenilor. La care se adaugă distrugerea iremediabilă a patrimoniului parcului. Arborii, spre exemplu, au de suferit din cauza prezenței atât de multor ciori”, a mai spus Alexandru Oprița.
Dacă se vor comporta ca în fiecare an, ciorile vor părăsi parcul în luna noiembrie. Așa că ALPAB are puțin timp să se gândească la modul în care trebuie să abordeze problema.
Vom urmări, pas cu pas, alocarea banilor PMB pentru 2025 și inițiativele pentru Parcul Cișmigiu. Și vă vom ține la curent.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.
Foto: Shutterstock