“Senatul a votat proiectul care, teoretic, ar urma să mute sălile de pariuri și păcănelele la marginea localităților. S-a votat în unanimitate.
Proiectul prevede că spațiul dedicat jocurilor de noroc este situat la cel cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București. Asta înseamnă, practic, pe o fâșie de 50 de metri la granița administrativă a fiecărei localități, oraș sau municipiu.
Adică, n-o să mai existe săli de jocuri în interiorul orașului, ci la margine, în această zonă de cel mult 50 de metri lățime.
Printre prevederi se numără și că ar urma să fie cel mult o sală de jocuri la 20.000 de locuitori. Asta înseamnă că sălile de jocuri vor fi interzise în cea mai mare parte a mediului rural.
Cum vor fi selectate firmele care vor dori să deschidă, totuși, săli de jocuri – prin licitație, tragere la sorți? Vor decide Consiliile Județene, Locale, Primăriile? De asemenea, maximum 20 de aparate într-o singură locație.
Interesant și că, deși proiectul e susținut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de restul parlamentarilor PSD, premierul Marcel Ciolacu a dat aviz negativ proiectului. Dedublarea ca politică de stat?
Guvernul consideră că adoptarea proiectului ar duce la reducerea numărului de locuri de muncă și a încasărilor la buget, asta este explicația.
Este doar un punct de vedere tehnic, au transmis reprezentanții PSD.
Așa se explică și de ce Guvernul se împotrivește măsurilor care ar putea duce la reducerea și a altor dependențe teribil de costisitoare – financiar, psihologic, din punctul de vedere al sănătății. Nu putem adopta măsuri anti-fumat, chiar dacă fumatul ucide zeci de mii de români anual și pune o presiune uriașă pe sistemul de sănătate, pentru că asta ar reduce locurile de muncă și reducerea încasărilor la buget, nu?”, au discutat matinalii în Deșteptarea.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.