Confidenţialitate

Deșteptarea: Generația Z și teama de a vorbi la telefon | VIDEO

Mulți tineri folosesc telefoanele doar pentru mesaje și rețele sociale, iar atunci când vine vorba de convorbiri telefonice, întâmpină dificultăți. În Marea Britanie, s-au creat chiar cursuri pentru a ajuta elevii să depășească această frică, potrivit Știrile Pro TV.

Specialiștii numesc acest fenomen „telefobie”, o formă de anxietate legată de vorbitul la telefon. Persoanele afectate evită apelurile, simțindu-se nesigure și incapabile să controleze situația.

Deși fenomenul este mai prezent în rândul generației Z, telefoanele mobile influențează și alte vârste. Mulți dintre noi experimentăm stres și anxietate legate de bateriile telefoanelor, chiar și atunci când nu avem o nevoie reală de a le folosi.

Când bateria scade sub 30%, este o reacție comună să căutăm o soluție rapidă, de exemplu, să dezactivăm internetul și notificările, transformându-l într-un dispozitiv simplu.

Un studiu recent a demonstrat că o pauză de la internet, timp de două săptămâni, poate avea efecte pozitive semnificative asupra sănătății mintale.

Participanții, cu vârste între 18 și 74 de ani, au raportat o îmbunătățire generală a stării lor de bine: 91% s-au simțit mai bine, 71% au observat o sănătate mintală mai bună, iar 73% au simțit o creștere a bunăstării subiective. Aceste rezultate subliniază importanța echilibrului în utilizarea tehnologiei pentru o viață mai sănătoasă.

Matinalii Adi Luca și Luca Pastia au discutat despre acest subiect în Deșteptarea:

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.

Foto: shutterstock

Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.