“Recent, fotografii cu ouă fierte cu gălbenuș alb au devenit virale pe rețelele de socializare japoneze, iar lumea se întreabă dacă sunt reale sau doar modificate digital.
Totul a început cu o postare pe X a lui Tsuda Junko, redactorul-șef al unei reviste de design online, care prezenta o fotografie a unui ou fiert tăiat în două. Și surpriză, gălbenușul fiert era la fel de alb ca albușul din jurul său.
Junko a spus că auzise despre acest soi de ouă Okinawa cu gălbenuș alb, dar nu și-a imaginat niciodată că ar putea fi atât de alb.
După ce postarea sa a devenit virală, un utilizator a explicat că ouăle sunt cunoscute sub numele de „Shirotama” și provin de la ferma horticolă Nakamura din orașul Itoman, din prefectura Okinawa.
În ceea ce privește culoarea neobișnuită a gălbenușului, se presupune că aceasta este obținută prin suplimentarea hranei obișnuite a găinilor cu orez, ceea ce face ca gălbenușul să devină alb atunci când este gătit. Ouăle sunt cel mai adesea folosite pentru a face Omurice alb (omletă cu orez) și tamagoyaki alb, o omletă japoneză.
Foto: Ritta_wander/X
Pentru cine e interesat, ar fi de vânzare ouă cu gălbenuș alb în mod regulat în piața agricolă Itoman.
În urmă cu câțiva ani, lumea era uimită de o descoperire similară la o fermă indiană în care găinile făceau ouă cu gălbenușuri verzi.
Experții indieni au stabilit că verdele din gălbenușuri a apărut la vreo plantă pe care au mâncat-o găinile. Sau pur și simplu de la ce primeau de mâncare la ferma respectivă”, au discutat matinalii în Deșteptarea.
Foto: tsudajunko/X