‘Cei mai mulţi români lucrează ca profesori: 230.000, chiar dacă salariile sunt foarte mici. Ar trebui să fie o ţară de mari învăţaţi. De ce oare, în aceste condiţii, învăţământul românesc e unul dintre cele mai slabe la nivel mondial?
‘
Pe următorul loc: angajaţii din sistemul sanitar: 170.000 de medici şi asistente.
‘
Apoi 112.000 de funcţionari publici – cu 7% mai mult ca în 2012.
‘
Statul poate fi considerat astfel un angajator important, având în vedere că în jur de 30% din forţa de muncă din rândul celor mai căutate 25 de domenii este plătită de la bugetul de stat’, au anunţat Monica, Vlad şi George vineri în Deşteptarea.
‘
‘
Cu toate că au salarii mai mici de 1.500 de lei, cei mai mulţi români, peste 230.000 lucrează în învăţământ, mai exact ca profesori în şcoli generale şi în licee. Cifra se măreşte dacă îi luăm în calcul şi pe angajaţii din alte sectoare ale sistemului de educaţie, cum ar fi învăţământul superior. Cele mai râvnite locuri de muncă din România sunt din învăţământul secundar general şi din sectoarele de retail şi de construcţii, dacă ne raportăm la datele privind numărul de salariaţi existenţi la nivel naţional, obţinute şi centralizate de Gândul de la Inspecţia Muncii.
‘
‘
Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea
‘