Confidenţialitate

Deputat: Mișu Negrițoiu încasează 104.000 euro dacă este demis din fruntea ASF, de aceea nu își dă demisia

Comisiile reunite de buget și politică economică ale Parlamentului au votat luni revocarea șefului Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu.

Votul final ar urma să fie dat în plenul Parlamentului.

Anterior, deputatul PNL Andreea Paul a dezvăluit de ce refuză Mișu Negrițoiu să plece din fruntea ASF.

Acesta ar urma să primească 8 salarii compensatorii dacă este demis. E vorba de 104.000 euro, având în vedere că Mișu Negrițoiu are un salariu de 13.000 de euro.

Andreea Paul susține și că acesta ar fi motivul pentru care nu își dă demisia, după scandalul privind tarifele RCA.

”Negriţoiu primeşte opt salarii compensatorii, adică 104.000 euro, dacă este demis. Acesta este motivul pentru care nu vrea să-şi dea demisia”, a spus Andreea Paul.

După ce prețurile asigurărilor RCA au explodat, transportatorii l-au acuzat pe Mișu Negrițoiu că a permis ca firmele de asigurări să majoreze după bunul plac tarifele pentru polițele auto.

În apropierea campaniei electorale, și parlamentarii au spus că sunt supărați. Atât PSD cât și PNL susțin demiterea lui Mișu Negrițoiu.

 

”Este o greşeală să mai tergiversăm demiterea acestui om. Nu vrea să plece? Îl demitem noi”, a declarat deputatul PNL Daniel Zamfir.

În replică, Mișu Negrițoiu le-a transmis parlamentarilor o scrisoare în care amenință că va contesta în instanță o eventuală decizie de revocare.

Parlamentarii i-au reproşat lui Mișu Negriţoiu, săptămâna trecută, performanţă slabă înregistrată de când este preşedintele ASF. Aleșii s-au referit la piaţa asigurărilor auto obligatorii RCA care se confruntă cu falimente şi situaţii financiare instabile.

Mişu Negriţoiu a fost numit preşedinte al ASF pe 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în parlament numirea sa.

Acesta a venit la șefia ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia după ce a fost arestat în dosarul Carpatica – ASF.