Confidenţialitate

Depozitarea cafelei la birou: Sfaturi utile pentru păstrarea aromei (P)

Abia aștepți să te bucuri de o cafea bună când ajungi la birou? Această băutură extrem de apreciată de către toți angajații îți oferă energie și reprezintă micul tău moment de relaxare, înainte de o zi de muncă.

Totuși, cum faci să te bucuri de o cafea cu aromă intensă, de fiecare dată când o pregătești? Descoperă cum depozitezi cafeaua la birou și care sunt trucurile utile pentru păstrarea aromei, din rândurile de mai jos.

Verifică data prăjirii cafelei, nu doar termenul de valabilitate

În ceea ce privește cafeaua, aceasta este considerat proaspătă prăjită la cel mult o lună și jumătate de la data menționată pe ambalaj. Desigur, poate fi consumată fără probleme până la un an de la prăjire, însă pentru a păstra o aromă intensă, este esențial să o consumi înainte de acest interval.

Pentru că și cafeaua este un aliment, începe să-și piardă din aromă sau calități pe măsură ce trece prima lună de la data prăjirii. Ca orice produs perisabil, trebuie să fie consumat în timp util, astfel încât să te bucuri de prospețimea și savoarea băuturii. Nu verifica doar termenul de valabilitate a cafelei, ci data prăjirii, care este foarte importantă.

Ține cafeaua departe de căldură și umiditate

Un alt sfat util pentru păstrarea aromei este locul în care depozitezi cafeaua la job. Acest produs este destul de pretențios, așa că merită să-l ții departe de agenți externi precum aer, căldură, lumină puternică sau umiditate. Toți acești factori pot influența iremediabil gustul cafelei, de care vrei să te bucuri cât mai mult timp.

Contactul cafelei cu aerul duce la oxidarea produsului, așa că nu ține cafeaua neacoperită și nu o depozita în locuri cu temperaturi prea scăzute sau prea ridicate. Deși acest lucru se practică, nu depozita cafeaua în frigider, pentru că umezeala poate să pătrundă în ambalaj, iar mirosurile se amestecă.

La birou, cafeaua se ține în bucătărie, atât timp cât este ambalată corespunzător, în pungi sigilate sau în recipiente etanșe. Dulapul sau debaraua sunt cele mai recomandate locuri pentru depozitare.

Depozitează cafeaua în recipiente potrivite, închise etanș

Contează și locul în care păstrezi cafeaua la birou, astfel încât aroma să nu se piardă. Spre deosebire de cafeaua boabe, cea măcinată își poate pierde mai ușor din gust și aromă.

Pentru cafea, poți să folosești chiar borcane din sticlă cu capac pentru dulceață, închise etanș. Deși sunt folosite pentru gemuri, conserve sau murături, aceste capace sunt excelente pentru păstrarea cafelei măcinate, fiindcă păstrează produsul într-o stare optimă.

Ține cont de aceste mici trucuri și depozitează corect cafeaua la birou! Aceste recomandări păstrează aroma cafelei, chiar dacă pe măsură ce trece timpul, este normal să-și mai piardă din intensitate.

În cazul în care compania la care lucrezi achiziționează cantități mari, peste 1-2 kg, ar fi bine să se depoziteze cantități mai mici, în recipiente etanșe, pentru uz zilnic. În acest fel, se reduce expunerea la aer pentru restul cafelei.

Foto: Pexels/Los Muertos Crew