22 aprilie este Ziua Pământului, iar Google îi dedică planetei un nou doodle.
Acesta este axat pe importanța albinelor în viața noastră.
Data de azi nu este aleasă, evident, în mod întâmplător.
La 22 aprilie 1970 lua naştere mişcarea pentru protejarea mediului, marcându-se pentru prima dată ziua Pământului prin manifestaţii împotriva poluării pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani.
Ca urmare a acestor manifestaţii, senatorii de la Washington au devenit conştienţi de necesitatea adoptării unei legislaţii corespunzătoare pentru protecţia mediului înconjurător.
De atunci, în fiecare an, această zi a fost marcată pentru a aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător, pentru a conştientiza populaţia privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii şi pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educaţiei şi culturii.
Ziua Pământului a devenit o manifestare globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 140 de ţări şi ridicând problemele de mediu pe scena mondială.
Ziua Pământului este o ocazie bună de a descoperi – de la distanță, virtual – locuri și lucruri minunate pe care planeta ni le oferă. În linie cu efortul colectiv de distanțare socială și de a ne păstra sănătoși, Google propune celor interesați să se bucure de frumusețile naturale de acasă, prin intermediul Google Earth. Iată câteva propuneri:
- Dacă sunteți în căutarea de locuri extraordinare, puteți explora parcuri naționale, păduri și lacuri ieșite din comun
- Dacă vreți animale sălbatice, alegeți dintre poveștile unor specii – Kakapo, girafe pe cale de dispariție, țestoasele de mare, balena cu cocoașă, vidra de mare – sau mai multe colonii de pinguini
- Jucați un quiz cu „Istoria mâncarurilor și alimentelor” și vă testați cunoștințele despre originea acestora
- Sunt disponibile și alte jocuri quiz de cultură generală: ghicește animale după sunet sau istoria explorării spațiului
- Cei mai mici (și nu doar) se pot juca un joc pe Google Earth, în care trebuie să călătorească în toate colțurile lumii pe urmele lui Carmen Sandiego, cel mai mare hoț din lume
- Puteți folosi butonul „I’m feeling lucky” (mă simt norocos) pentru a descoperi un loc la întâmplare de pe Pământ. Sau puteți folosi rigla pentru măsurat distanțele sau suprafețele. Câți kilometri sunt de la Bucuresti la New York, Cape Town sau Ushuaia?
- Puteți asculta diferite dialecte indigene din toată lumea