Dacă nu puteți rezista fără ciorbă în meniu, mai mulți antropologi, sociologi și specialiști în gatronomie români vă invită la un concurs original.
Până la 1 noiembrie, organizatorii așteaptă pe pagina de Facebook Nația Ciorbei sau la adresa de email cu acelaşi nume, o rețetă de borș sau de supă, o fotografie cu produsul și povestea sa.
Rețetele premiate și căștigătorii lor pot deveni subiectul unui documentar despre patrimoniul culinar al României.
Antropologul Irina Dobriță este unul dintre autorii proiectului “Nația ciorbei” și spune că românii revin la atașamentul pentru produsele culinare savurate acasă, în copilărie, mai ales după ce au plecat pe alte meleaguri.
Concursul “Nația ciorbei” durează până în prima zi a lui Brumar. Până atunci, trebuie să trimiteți pe pagina dedicată povestea și rețeta ciorbei preferate.
Nu vă gândiți că juriul caută neaparat rețete complicate.
“Nația Ciorbei” este un proiect al Documentaria.ro și DEMODOCS, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Sursa foto: pagina de facebook a proiectului Nația ciorbei