Confidenţialitate

Cum știm dacă o să trăim mai mulți ani?

Zi de zi ne îngrijorăm privind starea noastră de sănătate și încercăm să găsim soluții pentru a avea un stil de viață sănătos care să ne protejeze de numeroasele boli existente.

Deși suntem conștienți de riscurile la care ne supunem atunci când fumăm sau când mâncăm alimente de tip fast-food, uneori nu realizăm că avem și obiceiuri sănătoase.

Un studiu care s-a desfășurat pe parcursul a 20 de ani a concluzionat că riscul de deces prematur este mai mic pentru cei care sunt în relații foarte bune cu colegii de la locul de muncă.

De asemenea, mai mult trăiesc și cei care au bunici sau părinți sănătoși și care ajung la vârste înaintate fără mari probleme. Factorii genetici își spun cuvântul când vine vorba de o speranță de viață crescută.

Sigur că sportul nu ar trebui să lipsească de pe lista de activități zilnice. Dar foarte important este și spălatul pe dinți – și acesta nu trebuie omis. Igiena orală este esențială nu numai pentru sănătatea dinților, dar și pentru sănătatea inimii și a vaselor de sânge de la nivelul creierului. Și nu uitați de ața dentară – resturile alimentare care rămân în spațiile interdentare, chiar și după periaj, reprezintă adevărate probleme pentru sănătatea dinților noștri.

Dacă obișnuiți să beți ocazional un pahar de vin roșu veți fi mai protejați împotriva afecțiunilor asociate vârstei înaintate, spun specialiștii și studiile din domeniul medical. Și acest lucru se întâmplă datorită resveratrolului, un compus ce se găsește în vinul roșu cu proprietăți anti-îmbătrânire. Alte studii susțin efectele benefice asupra memoriei a consumului de 2-3 pahare de șampanie pe săptămână.

Tot memoria este protejată la persoanele care vorbesc fluent cel puțin două limbi.

Pe lista obiceiurilor sănătoase se află și activitatea sexuală regulată, care îmbunătățește sistemul imunitar și sporește numărul de anticorpi din organism.