Medicina evoluează în fiecare zi, în paralel cu educația medicală a fiecăruia dintre noi. Astfel putem trăi mai mulți ani în condiții optime de sănătate.
Sunt multe lucruri pe care le putem face în favoarea longevităţii.
Îndepărtaţi-vă de telecomanda televizorului. Un studiu australian ce a inclus 8800 de adulți care inițial nu aveau istoric de boli cardiace, a demonstrat că există o legătură între timpul petrecut în fața televizorului și riscul de moarte prematură și boli cardiovasculare. Participanții care au stat mai mult de 4 ore în fața televizorului în fiecare zi au prezentat cu 50% mai multe riscuri pentru moarte prematură.
Oamenii de știință de la Harvard au concluzionat, în urma unui studiu care a durat 30 de ani, că cei care mănâncă nuci sau migdale în fiecare zi sunt mai sănătoși.
Nu exagerați cu produsele din carne roșie.
Bărbații şi femeile care erau iniţial sănătoşi au dezvoltat diverse forme de cancer și boli cardiace după ce au mâncat carne roșie, în urma unui studiu.
Cunoaștem efectele imediate ale exercițiilor fizice, printre care eliberarea de endorfine în circulație, o minte mai limpede sau o tensiune arterială mai scăzută. Efectele pe termen lung constau în prelungirea vieții cu 5-6 ani, spun cercetători danezi.
Apar tot mai multe dovezi care demonstrează că meditația poate avea efecte benefice asupra sănătății deoarece aceasta stimulează producția de telomerază, o enzimă care previne scurtarea cromozomilor, efect al îmbătrânirii.