Știai că nu e nevoie să ajungi de fiecare dată la salon pentru o manichiură perfectă? Desigur, vorbim aici despre manichiura cu gel, acril sau ojă semipermanentă. Dacă ai îndemânare pentru manichiura clasică, cu ojă, cu siguranță nu vei întâmpina probleme și îți poți duce talentele de DIY la un alt nivel.
Lacul de unghii obișnuit are nevoie de 20-30 de minute pentru a se usca complet și totuși riști în continuare să îl întinzi, să-l atingi și să strici aspectul. Folosind ustensilele potrivite, poți avea parte de o manichiură ca la salon, chiar din confortul casei tale. Pe lângă asta, vei observa în timp că poți economisi sume importante de bani renunțând la programările dese la salon.
Dacă vrei să faci lucrurile și mai interesante, cheamă-ți prietenele în vizită pentru o seară a fetelor și exersează noile abilități împreună cu ele!
Care e diferența dintre lacul obișnuit de unghii și gel?
Gelul este practic tot un lac de unghii, care conține un tip special de polimer ce trebuie uscat la lumina LED sau UV a unei lămpi speciale. Acest lucru permite soluției să se usuce aproape instant și să se întărească. Această soluție este preferată de multe femei, în principal pentru că se usucă imediat și poți face ulterior orice activitate, fără frica de a strica munca depusă.
Totodată, manichiura tip gel rezistă semnificativ mai mult timp, fără a se crăpa, a se ciobi sau a se decolora. În plus, gelul este o soluție excelentă pentru persoanele cu unghii fragile, predispuse la exfoliere sau rupere, care nu reușesc să ajungă la lungimea dorită. Cu șabloanele potrivite, poți obține orice lungime îți dorești, indiferent de cea a unghiilor tale naturale.
Ce produse și ustensile îți trebuie pentru a-ți realiza singură manichiura ca la carte?
Atât aspectul, cât și rezistența unghiilor cu gel depinde foarte mult de folosirea produselor corecte, de calitate, de aplicarea și mai ales de folosirea accesoriilor potrivite.
Un kit de unghii de bază trebuie să conțină toate accesoriile și produsele care te pot ajuta să îți pregătești unghiile, să le faci, dar și să le cureți și să le îngrijești corespunzător. Dintr-un astfel de kit nu ar trebui să lipsească lampa UV (single sau double), buffer-ul, pila dreaptă și semilună, freza electrica de unghii, capete de freza de unghii, periuța de praf, bețișoarele pentru cuticule, despărțitoarele, șabloanele și elementele de nail art.
În ceea ce privește produsele, lichidele esențiale cuprind primer, top coat (ojă semipermanentă sau gel finish), cleanser pentru unghii și ulei de cuticule.
Care sunt pașii pentru o manichiură corectă?
La fel ca realizarea unei manichiuri clasice cu ojă, perfecționarea tehnicii cu gel presupune exercițiu. Chiar dacă prima încercare nu pare cea mai reușită, nu te da bătută! Continuă să exersezi modele clasice și simple, fără nail art complicat. După ce capeți experiență, îți poți lăsa creativitatea să preia controlul și poți realiza adevărate opere de artă! Sclipici, paiete, foițe colorate, tatuaje sau ștrasuri – sunt doar câteva dintre accesoriile fabuloase care te așteaptă.
Pasul 1 – pregătirea unghiilor
În ceea ce privește îngrijirea și curățarea unghiilor și a cuticulelor, acest lucru ține de preferințele personale, deci nu există anumite reguli după care să te ghidezi. Cu toate acestea, există câțiva pași pe care trebuie să îi realizezi pentru a te asigura că aplicarea va fi corectă, iar rezultatul va arăta splendid.
De exemplu, este indicat să folosești o soluție pH bonder înainte de aplicare. Aceasta are rol de deshidratare și elimină riscul exfolierii cauzate de grăsimea naturală de pe unghie. Astfel, gelul va avea o suprafață stabilă pe care să adere.
Pasul 2 – aplicarea gelului
În această etapă, lucrurile nu sunt mai deloc complicate. Gelul se aplică la fel ca oja normală, însă un sfat util ar fi să nu începi cu un strat gros, încercând să acoperi toată suprafața din prima. Aplică în schimb un strat foarte subțire, chiar dacă pare transparent. Ulterior, poți adăuga mai multe straturi, pe care le vei usca separat, folosind lampa UV, până ajungi la finish-ul dorit.
Pasul 3 – uscarea
Fiecare strat trebuie uscat la lampă timp de cel puțin 30 de secunde, după care poți aplica încă un strat, care, la fel, va fi uscat la lampă. Ai grijă să nu expui prea mult gelul la aer, deoarece acest lucru poate deteriora rezultatul final. Nu-ți face griji, nu trebuie să faci o cursă contra cronometru. Doar aplică un strat subțire pe toate unghiile de la o mână și o poți așeza în lampă.
Pasul 4 – aplicarea și uscarea top coat-ului
Top coat-ul are rolul de a crea un finish strălucitor (sau mat, dacă asta preferi) ce asigură longevitate manichiurii tale. La fel ca gelul obișnuit, stratul de top coat trebuie, de asemenea, uscat la lampă. Pentru final, răsfață-ți mâinile cu un ulei hidratant pentru unghii și cuticule.
Cu puțin exercițiu, vei eficientiza procesul și vei putea crea modele uimitoare, rapid și ușor.
Alte sfaturi utile
Dacă ai aplicat greșit unul dintre straturi, nu-ți face griji. Gelul este mult mai ușor de corectat față de oja obișnuită, pentru că, odată uscat, nu se șterge cu acetonă. Astfel, dacă abia ai aplicat greșit unul dintre straturi, cât este umed, îl poți șterge fără probleme cu dizolvant, fără să afectezi celelalte straturi.
În medie, o manichiură rezistă între 2-4 săptămâni. Indiferent cât de des alegi să îți faci manichiura cu gel, asigură-te că acorzi atenție sporită procesului de îndepărtare a lacului și mai ales îngrijirii adecvate. Îndepărtează întotdeauna lacul folosind capete de freză de unghii potrivite, cu abrazivitate mare, sau o pilă. Aplică lacuri protectoare și de regenerare pe unghii și cuticule pentru a le permite să se refacă înainte de următoarea aplicare.