Al treilea val al pandemiei ne prinde deja epuizați de toate schimbările la care ne-a obligat situația din primul an. Psihiatrul Vlad Stroescu spune că asta se vede din plin în cabinetele psihologilor și psihiatrilor la care pacienții apelează, când simt și recunosc că au nevoie de ajutor.
Vlad Stroescu: „E o presiune pe noi toți în perioada asta. Nu întotdeauna e direct legată de frica de virus. Ni s-a schimbat viața foarte mult. Resursele noastre sunt solicitate, trebuie să depunem mai mult efort ca să facem față acestor zile.”
Ce poți să faci ca să păstrezi cât de cât un echilibru?
“O să vă spun cum încerc eu să fac. Eu încerc să mă concentrez pe călătoriile mici, încerc să descopăr lucrurile interesante care sunt la doi pași, dacă nu pot să fac acum călătorii în jurul lumii.”
“În cabinetul meu este o chitară. Nu e mea, e a colegului meu psiholog, dar o “chinuim” amândoi în rarele minute de pauză pe care le mai avem.”
“Dacă nu putem acum să facem lucruri de amploare, trebuie să începem cu lucrurile mici pe care le avem la îndemână.”
“E al doilea an de pandemie și începem să ne obișnuim cu răul. Trebuie să învățăm să ne opunem acestei resemnări, să învățăm cum să ducem lupta asta până la capăt, nu să ne adaptăm prea bine și să îndurăm ce nu ne face bine.”
Psihiatrul Vlad Stroescu a fost invitatul lui Alice Iacobescu în emisiunea Piața Victoriei, la Europa FM.