Confidenţialitate

Cum să îți alegi mașina de spălat (P)

Atunci când îți alegi masina de spalat trebuie să ai în vedere multe aspecte, începând cu dimensiuni și funcții până la consumul de energie. Este extrem de important să conștientizezi nevoile pe care le ai și să analizezi opțiunile de pe piață. Pentru a-ți fi mai ușor să faci alegerea ideală, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre mașina de spălat.

  • Dimensiunea este un criteriu important. De exemplu, mașinile de spălat care se încarcă pe deasupra sunt mai înguste decât cele cu încărcare frontală. Alege mașina de spălat în funcție de spațiul în care vrei să o integrezi. Însă ține cont și de faptul că o mașină de spălat îngustă are o capacitate de încărcare mai mică decât una cu încărcare din față. Dacă ai o familie numeroasă, poate ar fi mai bine să faci un compromis de spațiu și să cumperi o mașină cu capacitate de încărcare mare, pentru a nu fi nevoit să speli foarte des.
  • Mașina de spălat poate fi automata sau semi-automată. Cea semi automată are două cuve, una pentru spălare și cealaltă pentru stoarcere. În mod normal, ai alege o mașină automată doar pentru prețul mai mic și doar dacă nu ai un volum mare de rufe de spălat constant. Mașina de spălat complet automată este mai scumpă, însă va realiza spălarea și stoarcerea într-un singur program, fără a fi nevoie de intervenția ta. Mai mult decât atât, unele au program de stoarcere separat și program de uscare completă. Acesta din urmă poate fi extrem de util mai ales iarna, când rufele se usucă mai greu. De asemenea, unele mașini de spălat au funcție de pre-spălare sau înmuiere a hainelor care este foarte utilă pentru pete sau, mai ales, dacă aveți copii mici care murdăresc foarte tare hainele.
  • Așa cum spuneam, setările sunt foarte importante. Mașinile de spălat automate au diferite programe de spălare, ca de exemplu, pentru țesături delicate, pentru lână, program rapid, cu apă caldă sau cu apă rece, etc. Unele pot fi presetate astfel încât îți poți salva programul de spălare cel mai des utilizat.
  • Ciclul de stoarcere, care se măsoară în număr de rotații pe minut, este foarte important și depinde de tipul de țesătură și hainele pe care le-ai spălat. Piesele delicate trebuie stoarse doar cu 300-500 rpm, iar cele mai groase cu 1000 rpm.
  • Eficiența energetică se referă la economia de curent electric și apă în timpul spălării. O mașină cu o clasă energetică A va fi mult mai economică pe termen lung decât una B, C, D, E sau F în timp ce clasa G este cea mai slabă ca eficiență.

Dacă vei ține cont de aceste specificații, vei alege mașina de spălat care se potrivește nevoilor tale mult mai ușor.