Confidenţialitate

Cum reducem nivelul colesterolului prin regim alimentar

Colesterolul este necesar pentru anumite structuri celulare sau pentru sinteza unor hormoni din organism. De aceea, colesterolul este produs de către ficat în proporție de 75%, restul provenind din alimentaţie.

Gălbenușul de ou conține două tipuri de grăsimi care nu sunt bune pentru sistemul cardiovascular: grăsimi saturate și colesterol. Albușul, însă, nu conține grăsimi și este bogat în proteine. De aceea, este recomandat să nu mâncăm mai mult de două gălbenușuri de ou pe săptămână.

Dieta mediteraneană ne ajută să controlăm nivelul colesterolului, contribuind la scăderea riscului de boli cardiovasculare și prelungește viața cu pana la 15 ani, daca este combinata cu exerciții, menținerea greutății corporale si daca se evita fumatul.

Dieta mediteraneană include multe legume, ulei de măsline, fructe, nuci, peste si cereale integrale si presupune consum redus de carne si alcool.
De asemenea, alimentaţia de tip mediteraneean permite o protecţie mai bună a memoriei şi a capacităţilor cognitive.

Fibrele sunt de mare ajutor, de asemenea, scăzând nivelul de colesterol rău, LDL. Acestea sunt o categorie de carbohidrați proveniți din fructe, legume şi cereale integrale. Adăugând 5-10 grame de fibre solubile pe zi, adică 2 mere cu coajă, LDL scade cu 5%. Consumaţi și mazăre, fasole, citrice, morcovi, orz şi ovăz.
V-aţi propus să scăpaţi de colesterol slăbind? Primele semne în acest sens apar atunci când aţi slăbit 10% din greutatea iniţială.