Confidenţialitate

Cum alegerea greșită a scaunului de birou poate afecta sanătatea copilului tau (P)

Copiii se află în continuă creștere, motiv pentru care trebuie avute în vedere  o serie de aspecte astfel încât sănătatea celui mic să nu fie afectată și să aibă o dezvoltare armonioasă. Dincolo de alimentație, postura poate fi un factor cu o mare influență. Iar copii petrec foarte mult timp la birou, fie că își fac temele, fie că se joacă la calculator. De aceea, alegerea corecta a unui scaun de birou este extrem de importantă. Cu cât acesta este mai simplu și îl provoacă pe copil să adopte poziții nefirești, cu atât sănătatea lui este pusă în pericol. Iată de ce!

Statul gheboșat provoacă deformări și afecțiuni ale coloanei vertebrale

Pe piața actuală există diverse scaune pentru copii, de toate dimensiunile și formele, de aceea este greu să faci alegerea corectă. Dacă spătarul scaunului este rigid și drept sau curburile respective din zona lombară și cervicală nu sunt poziționate corect pe forma coloanei copilului, cel mai probabil acesta va adopta o poziție greșită. Se va îndepărta de spătar, va întinde gâtul ușor în față, iar umerii vor fi aplecați spre față. Stând într-o astfel de poziție foarte mult timp, se poate forma cocoașa, care vine la pachet cu multe simptome neplăcute. De asemenea, presiune care se exercită pe zona lombară poate declanșa apariția herniei de disc.

 

Statul sprijinit pe coate poate provoca afecțiuni ale tendoanelor

Un scaun pentru birou care nu este ajustat la înălțimea copilului îl poate face pe acesta să adopte o poziție încordată. Dacă biroul este mai înalt, iar scaunul suficient de jos, chiar dacă este vorba de o diferență foarte mică, copilul se va chinui să ajungă cu coatele pe birou. Astfel, se va forța și va pune presiune pe coate, ligamente și tendoane. În timp, ele se pot inflama, ceea ce poate duce la apariția tendosinovitei. Aceasta se manifestă prin dureri acute la nivelul brațului, iar în cazuri grave, putându-se extinde până în umăr sau până la degete. Cu cât durerea devine mai acută, cu atât îi limitează mobilitatea.

 

Apropierea de ecran poate afecta sănătatea ochilor

Mânerele foarte joase ale unui scaun poate permite scaunului să intre cu totul sub birou, ceea ce îl poate determina pe copil sa stea cu ochii apropiați de ecran. Cu cât ochii sunt mai apropiați de ecran, cu atât lumina emisă de acesta devine mai puternică. Astfel, cu timpul pot apărea o serie de afecțiuni oculare, de la sindromul de ochi uscați, până la miopie. Simptomele includ usturimi frecvente ale ochilor, înroșirea lor și diminuarea vederii la distanță.

Așadar, atunci când alegi un scaun de birou pentru copilul tău, caută variante ergonomice. Chiar dacă sunt mai costisitoare, ele te ajută să previi dezvoltarea anumitor afecțiuni, care pot avea urmări grave și care pot fi greu de tratat. Este important să fii atent la detaliile tehnice precum dimensiunea, unghiul de înclinare al spătarului, forma si materialele folosite, dar și la construcția fizică a copilului, fiindcă ele trebuie să corespundă. Deci achiziționarea unui scaun de birou nu se face doar după aspect. Fă alegeri înțelepte și nu-ți expune copilul unor factori de risc majori pentru sănătate!