4 mașini cu 11 executori fiscali, cu atît s-a prezentat ANAF pentru a înmîna notificarile în vederea evacuării pentru firmele din cele 3 imobile intrate în proprietatea statului după condamnarea lui Dan Voiculescu.
Agenția Națională de Administrare Fiscală precizează că modalitatea de acțiune a inspectorilor săi a fost “în condițiile legii”. Puteți citi aici comunicatul ANAF : PRECIZARI_ANAF_18feb2016
Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București precizează că a emis în condițiile legii notificările de evacuare către societățile care își desfășoară activitatea în imobilele confiscate de instanță, în urma sentinței definitive pronunțate de Curtea de Apel București în august 2014. Ca urmare, luni, 4 echipe formate din 11 executori fiscali s-au deplasat la cele 3 adrese, pentru identificarea firmelor înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu 48 de sedii sociale și puncte de lucru.
În clădirea din Șoseaua București-Ploiești a ajuns un singur echipaj format din 4 executori fiscali, care s-au legitimat și au prezentat ordinele de deplasare emise individual. Doar 4 persoane din sediul televiziunii au fost legitimate, precizează ANAF, și aceasta conform procedurii, pentru a le fi înscrise datele pe exemplarul al doilea al documentului. În total, au fost înmânate 10 notificari, cu confirmare de primire.
ANAF afirmă că pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost îndeplinită, pentru că nu a fost găsit niciun reprezentant al societății sau reprezentanții lor au refuzat primirea actelor. Ei vor primi notificările prin poștă. La toate aceste proceduri s-au făcut fotografii pentru identificare imobilelor din strada Girlei, numerele 1D și 1B.
Spre comparație, acțiunea executorilor fiscali a fost prezentată pe postul de televiziune vizat drept o execuție. S-a vorbit despre trupe de agenți ai ANAF, trimise să scoată angajații din sediu.
Președintele Klaus Iohannis a luat apărarea Antenei 3 și a calificat acțiunea ANAF drept “heirupista și nepotrivită, dacă nu discutabilă”, în timp ce premierul Dacian Ciolos a salutat legalitatea acțiunii de recuperare a bunurilor statului dar a criticat “descinderea în forță care poate fi interpretată ca intimidare“.