De cinci zile, mai multe zone din Sectorul 3 din București sunt pline de gunoaie.
Coșurile de pe trotuare și tomberoanele nu au mai fost golite de la sfârșitul săptămânii trecute, după ce vinerea trecută, pe 14 septembrie contractul dintre Primărie și Compania Rosal care 14 ani a adunat gunoiul de la polopație și de pe străzi, a încetat.
Locuitorii se plâng că străzile și ghenele au devenit focare de infecții și se tem că vor fi invadați de șobolani.
Salubritatea a fost preluată de o Direcție Specială din cadrul Primăriei care nu face față însă.
Mihai Bucureșteanu a stat de vorbă cu câțiva locuitori din Sectorul 3.
Contractul dintre Compania Rosal a încetat în urma unei sentințe a Înaltei Curți de Casație.
După un proces deschis în 2010 de Consiliul Concureștei, Justiția a obligat autoritățile locale să nu mai prelungească înțelegerile în vigoare prin acte adiționale, ci să facă licitații sau să-și înființeze propriile direcții de specialitate.
La Sectorul 3, primarul Robert Negoiță și Consiul Local au decis ca de salubritate să se ocupe un Departament din cadrul instituției publice.
Deși contractul din Primăria sectorului 3 și Rosal a expirat vinerea trecută, criza gunoaielor a început acum o lună.
Primarul Robert Negoiță, cu care a stat de vorbă Anca Grădinaru, acuză firma Rosal că nu și-a mai îndeplinit atribuțiile intenționat, știind că pleacă.
De partea cealaltă, avocatul Companiei Rosal, Radu Simtion spune că de vină este Primăria care nu a răspuns la notificare și care nu s-a pregătit pentru tranziție.
De luni, de ridicarea gunoiului în sectorul 3 se ocupă o instituție a Primărie, care deși are 80 de utilaje, nu face față însă.
De ce, explică Primarul Robert Negoița.
Primarul Robert Negoiță nu exclude deschiderea unui proces ămpotriva Companiei Rosal.
Asta după ce ani întregi cele două părți s-au înțeles perfect, iar Compania Rosal a ridicat gunoiul menajer din sector gratuit.