Cristian Tudor Popescu și Adriana Nedelea s-au reîntâlnit, la Piața Victoriei, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor și problemele ce vin la pachet cu începutul celui de-al doilea semestru.
Gazetarul a afirmat că revenirea fizică a elevilor în școli este un lucru bun pentru că era nevoie de interacțiune între copii, însă acest eveniment readuce în discuție o serie de probleme mai vechi:
„În primul rând e bine că socializează din nou și e bine și că au profesorul în viu, dar e și rău pentru că toate hibele învățământului la firul ierbii au fost acoperite de învățatul online și de pandemie. De pildă, modul în care un profesor prost lucrează cu o clasă, adică își bate joc de elevii care nu știu. Toate aceste relații proaste ale unor profesori proși, lucrurile astea au fost ascunse acum, pentru că atunci când lucrezi online ți-e frică, lui domn profesor îi e frică să mai facă lucrurile astea că îl vede lumea.”
Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu a dat exemplul unei școli din Ciugud, județul Alba, acolo unde copiii nu mai scriu cu creta la tablă și sunt așteptați de un ”robot” pentru verificarea temperaturii:
„Am văzut și eu școala din Ciugud, ce pot să facă oamenii ăia acolo, sunt primiți elevii acum cu dezinfectant peste tot, cu un robot la intrarea în școală care le verifică dacă au masca și le ia temperatura.”
Adevărata problemă a sistemului educațional nu stă în infrastructură, și în interesul cadrelor didactice față de elevi, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Piața Victoriei:
„Problema cea mai mare este interesul sau dezinteresul profesorilor. În clipa în care ai profesori care chiar vor să facă ceva, școala aceea va arăta altfel. La unii există, la alții nu există.”
În ceea ce-l privește pe ministrul Sănătății, Cristian Tudor Popescu a declarat că nu înțelege de ce a fost nevoie ca acesta să recomande părinților semnarea unui formular prin care își dau acordul cu privire la testarea pentru COVID-19 a elevilor:
„Pur și simplu nu înțeleg ce vrea să facă domnul Voiculescu, nu înțeleg niciuna dintre ieșirile publice ale lui sau comunicatele ministerului. Toate mi-au părut eronate din punctul de vedere al mesajului. Asta cu părinții, de ce îi apeși pe părinți, de ce îi forțezi să vină cu hârtia? Nu era nevoie, logic și rațional, dacă apar simptome, atunci da, se cere acordul părintelui.”
Urmăriți în continuare emisiunea integrală: