Confidenţialitate

Cristian Pîrvulescu: Opoziția nu are capacitatea de a da jos Guvernul | AUDIO

Opoziția nu are capacitatea de a da jos Guvernul, spun analiștii după ce premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma fiscală și a aparatului de stat. Coaliția nu a prezentat încă pachetul de măsuri, care printre altele ar elimina facilitățile fiscale pentru industria IT și reducerea unor posturi de la stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Marcel Ciolacu spune că reforma statului trebuie să fie „profundă” şi „ireversibilă” și anunță că Guvernul își va asuma inclusiv răspunderea în fața Parlamentului pentru implementarea pachetului legislativ pentru reducerea risipei de la stat.

„Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să oprim debandada bugetară. Trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea și trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea”, a spus Marcel Ciolacu.

Din opoziție, USR spune prin vocea președintelui Cătălin Drulă că „ne vom opune creșterii abuzive de taxe, inclusiv prin moțiune de cenzură dacă Guvernul își asumă răspunderea, fără a implica partidul extremist AUR”.

Un scenariu în care guvernul PSD-PNL va fi demis prin moțiune de cenzură nu poate fi luat în cacul, spune analistul Cristian Pîrvulescu la Europa FM

Opoziția nu are capacitatea de a înlătura Guvernul și, în plus, o colaborare între USR și AUR, UDMR este ăn momentul de față greu de prevăzut”, a spus analistul Cristian Pîrvulescu la Europa FM.

„Avem certitudinea că PNL-ul nu va putea vota împotriva propriului său Guvern”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Vă reamintesc, Guvernul lucrează la un pachet de măsuri prin care-și propune reducerea deficitului bugetar, inclusiv prin reducerea posturilor de conducere din Ministere și alte instituții. Potrivit senatorului PSD, Daniel Zamfir, preşedinte al comisiei economice din Senat, coaliția de guvernare a căzut de acord cu impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaționale.

Totodată, ar rămâne în discuție și introducerea impozitului pe venit pentru domeniul IT, de la pragul de 10.000 de lei în sus.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ciolacu: Îmi pun mandatul pe masă pentru reforme și dreptate socială | AUDIO