Magdalena Şerban, femeia judecată pentru că împins o tânără în faţa unei garnituri de metrou în staţia Dristor 1, a fost condamnată la închisoare pe viaţă.
Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată.
Crima a fost comisă în decembrie 2017.
Anterior, Magdalena Şerban eşuase în a împinge o altă tânără.
Instanţa a mai stabilit ca Magdalena Şerban să urmeze un tratament la medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
În plus, femeia trebuie să plătească peste 60.000 euro daune morale.
Judecătorii au mai dispus prelevarea de probe biologice de la Magdalena Şerban, în vederea introducerii profilului genetic în sistemul naţional de baze genetice.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Magdalena Şerban este judecată pentru tentativă de omor şi omor calificat, aminteşte Agerpres.
Procurorii susţin că, la 12 decembrie 2017, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, Magdalena Şerban a împins o tânără, Alina Ciucu, spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat.
Cu câteva ore înainte, femeia a încercat să împingă o altă tânără, Alexandra Costache, spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta s-a opus şi nu a păţit nimic.
În timpul procesului, Magdalena Şerban a povestit ce s-a întâmplat în ziua de 12 decembrie 2017, când a încercat să împingă o tânără spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă fata s-a opus şi nu a păţit nimic.
“M-am simţit rău în ziua aceea. Am căutat de lucru la metrou, la mai multe staţii, pe la chioşcuri. M-am simţit nefolositoare. S-a întâmplat ce s-a întâmplat şi îmi pare rău. (…) Am lucrat şi în Spania, la curăţenie. În Spania am fost internată într-un spital de psihiatrie. (…)
Am avut gânduri negre, ameţeli. Mă refer la aceste acţiuni făcute de mine. (…) Era înainte de sărbători. Nu cunosc bine staţiile de la metrou. Prima fată semăna foarte mult cu cea la care am fost în Spania. Faţa ei îmi era cunoscută. Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe staţia de la metrou, pe podea, pe podeaua dintre staţii. După aceste gânduri, am acţionat. Am văzut-o când aştepta metroul. Erau mai multe persoane acolo. Am împins-o o dată, după care m-a împins şi ea, moment în care am împins-o şi eu, să nu cad. După ce am împins-o prima dată, a căzut pe podea. Şi a doua oară tot pe podea ar fi căzut, pentru că nu s-a mişcat, a opus rezistenţă.
După aceea, a venit metroul, iar ea a plecat. Eu am ieşit afară, m-am dus şi am mâncat, apoi am mai întrebat pe la magazine dacă au nevoie de vânzător. Nu am găsit şi am plecat la Dristor”, a spus Magdalena Şerban.
Ea a relatat şi ce s-a întâmplat în staţia de metrou Dristor 1: “Am început să mă uit la mai multe persoane şi vedeam negru în jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine şi eu am împins-o. Finalul nu l-am văzut, că am plecat. A căzut pe şine. A încercat să se ridice.
Distanţa era mai mare de 1,5 metri şi nu se putea ridica. Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care aşteaptă călătorii şi avea o geantă în una dintre mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu ştiu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut, pentru că voiam să plec. Numai de un bărbat putea fi ridicată de acolo”, a mai povestit femeia în sala de judecată.