Creșterea prețului vine pe fondul costurilor mari cu energia electrică și gazele naturale, dar și din cauza scumpirii înregistrate la făină.
Într-o brutărie de la marginea Capitalei, cuptoarele sunt pregătite pentru comenzile de Paște. Anul acesta aici un cozonac cu nucă, cacao și rahat, la aproape 1 kg, costă acum 38 de lei, cu aproape 3 lei mai mult în comparație cu sărbătorile pascale de anul trecut.
Aurel Popescu, președintele Patronatul Român din Industria de Morărit Panificaţie şi Produse Făinoase Rompan:
„Din punct de vedere al prețurilor și al costurilor de producție, categoric că ele vor fi ceva mai mari, dar creșterile de preț nu vor fi cu două cifre. Cred că fiecare și-a calculat în așa fel încât să poată să și vândă, degeaba mărești prețul foarte mult că nu mai vinzi.”
Puteți opta și pentru un cozonac mai ieftin, la 18 lei. O pască ajunge să coste, în medie, 35 de lei.
În marile magazine găsiți însă cozonac amblat cu un preț care varianză între 12 și 20 de lei, în funcție de sortiment.