Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut guvernelor lumii, miercuri, să acţioneze împotriva noului coronavirus chinez.
Conducerea OMS se reunește, joi, la Geneva, într-o nouă de urgenţă pentru a stabili dacă epidemia reprezintă o alertă internaţională.
Numărul deceselor a crescut la 170 în China. Pe lângă cele 7.700 de cazuri de îmbolnăvire confirmate în toate regiunile statului asiatic, mai există și alte 12.000 de suspiciuni, notează BBC. Cazul unui băiat, care a fost diagnosticat cu infecţie, deşi nu a avut vreun simptom, stârnește îngrijorări. Experții se tem că oamenii ar putea răspândi virusul fără a fi detectaţi, în ciuda măsurilor luate de autorităţi pentru controlul epidemiei.
Alături de China, Vietnamul, Japonia și Germania au raportat cazuri de transmitere de la om la om a noului coronavirus.
Până în prezent, pe teritoriul Uniunii Europeene, au fost confirmate 9 îmbolnăviri cu noul coronavirus, câte 4 în Franţa şi în Germania şi un altul în Finlanda.
Autoritățile de la București recomandă evitarea călătoriilor în zonele din China afectate de noul coronavirus.
Unul dintre cei 3 români aflați în orașul Wuhan – de unde s-au răspândit îmbolnăvirile – a cerut să fie repatriat. Un grup de studenți brașoveni a revenit ieri în țară, urmând ca aceștia să fie monitorizați medical în perioada următoare.
La nivel european, peste 600 de cetăţeni comunitari au solicitat să fie preluați din China.
Tot mai multe companii aeriene au anunțat că își anulează zborurile către China. Printre operatori se numără Lufthansa, British Airways, American Airlines şi United Airlines.