Confidenţialitate

Coronavirus: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat o nouă creştere record a cazurilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite un nou record de infectări cu noul coronavirus. Numărul total al cazurilor de Covid-19 a crescut cu 259.848 în ultimele 24 de ore.

Cele mai afectate ţări rămân Statele Unite, Brazilia, India şi Africa de Sud, potrivit raportului OMS.

Între timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au identificat şase tipuri distincte ale bolii.

Fiecare ar fi caracterizat de un set de simptome. Cele şase tipuri sunt corelate cu niveluri de gravitate ale infecţiei, dar şi cu probabilitatea ca un pacient să aibă nevoie de ajutor pentru respiraţie – oxigen sau ventilator – dacă este spitalizat.

Concluziile respective ar putea ajuta medicii să prognozeze care pacienţi cu COVID-19 sunt cei mai expuşi riscului şi au cel mai probabil nevoie de asistenţă spitalicească în viitoare valuri ale epidemiei.

″Dacă poţi prezice cine sunt aceşti oameni în Ziua 5, ai timp să le oferi sprijin şi intervenţii timpurii, precum monitorizarea oxigenului şi a nivelului de zahăr din sânge şi să te asiguri că ei sunt hidrataţi corespunzător″⁣, a spus Claire Steves, unul dintre medicii care au coordonat studiul.

Coronavirusurile (CoVs) sunt virusuri ARN aparținând ordinului Nidovirales, familia Coronaviridae, subfamilia Orthocoronavirinae, care infectează omul și o varietate largă de animale.

Cele trei beta-Covs zoonotice care au traversat bariera de specie și au cauzat pneumonie fatală la om în secolul 21 sunt: coronavirusul sindromului respirator acut sever (SARS-CoV) responsabil de epidemia SARS declanșată în anul 2002 în provincia Guangdong din China, coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) care a determinat epidemia de infecție respiratorie izbucnită în 2012 în Peninsula Arabică și noul CoV, denumit inițial 2019-nCoV și ulterior SARS-CoV-2, descoperit în decembrie 2019 în Wuhan, provincia Hubei din China, secvențiat și izolat în ianuarie 2020, care a cauzat pandemia actuală.