Confidenţialitate

Coronavirus în România: Peste 100 de noi infecții cu SARS-CoV-2 și două decese asociate Covid

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 102 cazuri noi de SARS-CoV-2.

Au fost realizate 13.188 de teste RT-PCR și 18.098 de teste rapide antigenice.

Alte două decese sunt sociate Covid, ambele la pacienți care prezentau comorbidități.

258 pacienți Covid sunt internați, dintre care 38 se află la Terapie Intensivă.

Marți, numărul acestora era de 244, dintre care 36 la ATI.

România coborâse, la jumătatea lunii trecute, sub pragul sutei de contaminări cu SARS-CoV-2.

Pe teritoriul României, 541 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 428 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 35.380 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 35 de persoane.

Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

”Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”, potrivit CNCAV.

Cu ajutorul unor grafice, CNCAV prezintă evoluţia în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de contaminări, normalizată la un milion de locuitori.

Creşterea cea mai mare se înregistrează în Cipru, țară urmată de Marea Britanie şi Olanda.

În Europa, a crescut incidenţa cazurilor de aproximativ 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă.

CNCAV insistă că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie, reducând riscul de infectare, de transmitere a virusului, de spitalizare și de deces.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a avertuzat, miercuri, că lumea se află la începutul unui alt val de infecții și decese de Covid.

Adresându-li-se membrilor Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că eșecul global de a distribui vaccinuri, teste și tratamente alimentează o „pandemie cu două căi”.

Țările care au resurse adecvate, cum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea coronavirusului SARS-CoV-2.

Potrivit lui, cu cât pandemia se prelungește mai mult, cu atât va aduce mai multe tulburări socioeconomice. “Pandemia este un test și lumea eșuează”.

El a avertizat că „la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese”. Tedros a adăugat că amenințarea globală a pandemiei se va menține până când toate țările vor avea un control asupra bolii.

JO 2020 urmează să se deschidă vineri, la Tokyo, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.