Confidenţialitate

Copiii români, printre cei mai agresați fizic și verbal, din Europa

4 din 10 copii români sunt răniți în urma agresiunilor comise de colegi, iar 3 din 10 sunt excluși din grup regulat, arată un studiu al Organizației neguvernamentale “Salvați Copiii”.

Statisticile privind umilințele și bătăile cărora le ajung victime copiii români arată că țara noastră se află pe locul 3 într-un top european al celor mai agresați minori, realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Președintele Organizației “Salvați Copiii”, Gabriela Alexandrescu, spune că agresori nu sunt doar minorii ci și cadrele didactice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest context, organizația “Salvați Copiii” a început astăzi, o campanie pilot în 12 școli din România.

Specialiștii  instituției și-au propus ca în următorii 2 ani, să creeze în aceste școli,  grupuri de intervenție, formate din elevi, psihologi și profesori.

Specialiștii vor să le explice elevilor, profesorilor și părinților că aplicarea unor pedepse agresorilor nu este o soluție bună.

Un comportament agresiv arată adeseori, că autorul are el însuși nevoie de atenție, spune psihologul Diana Stănculeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Campania de conștientizare a efectelor bullying-ului va fi derulată împreună cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Vicepreședintele Consiliului, Rebeca Cercel, spune că ea însăși a asistat la scene de bullying fără a putea interveni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Organizația Salvați Copiii România susține că fenomenul de bullying  nu este identificat de instituțiile de învățământ, în condițiile în care “‘statistica spune că doar 38% dintre școli beneficiază de consilier școlar, preponderent în mediul urban”.

În 10 minute, un copil poate să își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale să fie extrem de grave.

Pentru semestrul I al anului școlar 2016-2017, datele culese de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați de la Inspectoratele Școlare Județene indică un număr de 7.690 de cazuri de violență în școli, cele mai multe în Brașov (782 ), Timiș (596), Bihor (575), Iași (561) și Neamț (472). Cifrele oficiale sunt departe de o reprezentare corectă a unei realități școlare în care zi de zi, toți actorii implicați – elevi, cadre didactice, părinți, vorbesc cu îngrijorare de un nivel în creștere al violenței între copii.

Organizația Salvați Copiii trage, astfel, un semnal de alarmă și solicită autorităților decidente luarea unor măsuri urgente, care să redea elevilor recreația, fără să le fie teamă că vor fi agresați și umiliți.

Mai multe detalii pe site-ul campaniei http://desfiintatirecreatiile.ro/