Guvernul trebuie să apeleze la fondul de urgență astfel încât să asigure copiilor din familiile defavorizate tablete pentru noul an școlar.
Sunt comunități unde primăriile nu pot asigura sumele pentru achiziționarea acestora, iar copiii din aceste zone riscă să piardă începutul de an școlar.
Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar:
Guvernul trebuie să intervină rapid, nu să stăm după acele fonduri europene care sunt binevenite, dar nu ne încadrăm în timp. Ce vor face acele familii care nu vor avea posibilitatea să interacționeze cu lecțiile de la clase? Trebuie ca elevul să interacționeze cu profesorul. Dacă elevul doar se uită, fără a întreba și fără a fi evaluat, acest 50% online va însemna dezastrul pentru acest an școlar și pentru un sistem educațional care oricum este șubrezit.
Iulian Cristache mai spune că este foarte bine că s-a renunțat la declarația pe proprie răspundere a părinților, dar că sunt încă situații care necesită rezolvare.
Una dintre ele este posibilitatea că părinții să poată opta, indiferent de ce decide școala, pentru învățământul online:
Elevii care au acasă persoane în vârstă sau cu boli cronice pot face cursuri online, spune ministrul Sănătății, Nelu Tataru.