Multă brânză, roșii și ceapă verde, toate reunite într-o tartă din foietaj aerat și crocant. Această tarta reunește printre cele mai iubite și mai simple gusturi ale noastre: brânză telemea, mâncată cu roșii și ceapă verde.
INGREDIENTE
- o foaie de foietaj (decongelată, dar rece);
- 200 g Telemea de vacă/oaie/capră Delaco
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 ouă
- 20-25 roșii cherry sau 2 roșii feliate
- 2 linguri semințe de susan
INSTRUCȚIUNI
Întindeți foaia de foietaj și mai presați-o puțin cu un sucitor pentru a subția stratul de aluat. Într-un bol sfărâmați telemeaua și amestecați cu un ou și ceapă verde tăiată mărunt.
Adăugați roșiile cherry sau feliate. Pe foaia de aluat întindeți umplutura de telemea. Asigurați-vă că păstrați 2-3 cm la margine, fără umplutură. Pliați marginile peste umplutura de brânză și ungeti cu cel de-al doilea ou bătut.
Presărați susan și lăsați la copt 15-20 de minute la 200 grade C sau până când capătă o crustă aurie și crocantă.