Salata de paste caprese este o idee bună de prânz sau cină, o salata fresh, se mănâncă rece, foarte potrivită și pentru a fi luată la pachet.
INGREDIENTE
- 200 grame paste (am folosit farfalle, dar poți să folosești orice alt tip de pastă)
- 125 grame mozzarella mini fresca Delaco sau orice mozzarella fresca Delaco
- 200 grame roșii cherry
- jumătate de ceapă roșie tăiată solzișori / julienne
- 2 crenguțe de busuioc proaspăt
- sare și piper după gust
- dressing: 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță de oțet balsamic, 1 linguriță de miere, ½ linguriță de muștar, 1 cățel de usturoi
- alternativă dressing: 2-3 linguri de pesto
PREPARARE
Pune pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În acest timp, spală și taie roșiile cherry în jumate. Taie biluțele de mini-mozzarella în jumătate.
Pregătește dressing-ul. Pune ingredientele pentru dressing menționate mai sus într-un bol mic și amestecă-le. După ce s-au fiert pastele, strecoară-le și lasă-le să se răcească în sită 15 minute.
Adaugă-le într-un bol, iar peste ele pune: roșiile cherry, mozzarella mini, ceapa roșie, dressing-ul, frunzele de busuioc tăiate mai mici, sare și piper după gust. Amestecă totul cu o lingură.
Gustă și vezi daca mai trebuie condimentat.
Servește salata de paste caprese cu poftă!