Aceasta este o rețetă de salată de ardei copți cu mozzarella, la care cea mai complexă parte este dressingul, dar merită. Pentru a-i spori savoarea, puteți să puneți câțiva ardei ușor iuți, verzi și cărnoși și care se potrivesc de minune cu ardeii capia. Salată aceasta se mănâncă neapărat cu felii de pâine prăjită, de preferat ciabatta.
Ingrediente:
- 250 grame mozzarella fresca Delaco
- 12-13 bucăți baby ardei colorați sau capia și ardei grași
- o linguriță boia afumată
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
Dressing
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri miere de albine
- zeamă de la o lămâie potrivită
- 1 lingură oțet alb
- 3 căței de usturoi răzuiți
- 30 grame fistic prăjit, mărunțit
- piper măcinat
- 2 linguri busuioc proaspăt tocat
- 1 lingură cives tocat
- 1 lingură cimbru verde tocat
- sare
Pâine Ciabatta
- sare
- fulgi de ardei
- ulei de măsline
- busuioc proaspăt pentru decor
Mod de preparare:
Ciabatta se taie felii, se stropește cu ulei de măsline, sare, fulgi de ardei și se rumenește pe grătarul încins.
Pentru dressing se pun toate ingredientele într-un borcan și se agită până se obține o emulsie. Se pune la rece în frigider până ce sunt gata ardeii.
Ardeii se spală, se usucă cu un prosop de hârtie și se stropesc cu ulei de măsline, sare și boia afumată.
Se pun pe grătarul încins și se coc rotindu-se pe toate părțile.
Se scot într-un castron, se acoperă și se lasă cam 10 minute, cât să se înmoaie puțin că să se poată îndepărta pieliță de pe ei. Se curăță de peliță, se așează pe un platou alături de bucăți de mozzarella fresca, apoi se stropește din abundență cu dressingul format.
Se mai presară deasupra puțin fistic tocat și frunzulițe de busuioc proaspăt. Salată de ardei copți și mozzarella se mănâncă cu feliile de pâine prăjită. Poftă bună!