Ce-i mai bun și mai bun decât o salată de roșii coapte, dulci, cu brânză Telemea Delaco, ceapă și crutoane? Am putea spune doar pâinea înmuiată la final în sucul rămas de la salată.
În cutia de 400 gr Telemea Delaco sunt două rotițe de brânză, sărate doar atât cât trebuie, așezate în zer pentru a-și păstra prospețimea mai mult timp după desfacere.
Ingrediente pentru salata cu Telemea Delaco la cuptor
Pentru cuptor:
· ulei de măsline 60 ml
· 1/2 lingură de oregano
· busuioc uscat
· 1 baghetă
· 200 gr Telemea de vacă Delaco = 1 rotiță
Salată:
· 30 de gr ridichii
· 1-2 ceape roșii
· 1 ardei galben
· 200 gr roșii
· 1-2 castraveți
· 1 ardei roșu
· 90 gr măsline
· sucul de la jumătate de lămâie
· ulei de măsline
· sare și piper
Încingem cuptorul, iar pe o hârtie de copt așezăm rotița de telemea și bagheta, ruptă în bucățele.
Presăram cu ulei de măsline, oregano și busuioc și dăm tavă la cuptor până se rumenește pâinea.
Tăiem toate legumele, le asezonăm cu sucul de la lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Deasupra așezăm rotiță de brânză scoasă de la cuptor și crutoanele de pâine.
Rețeta ne este adusă de Chef Alex Cîrțu.