Confidenţialitate

Coolinaria: Salată cu Mozzarella Fresca Delaco și nuci | AUDIO

La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă minunat de simplă, cu gust echilibrat și delicios, plină de aroma ingredientelor proaspete.

Salată cu Mozzarella Fresca Delaco și nuci

Ingrediente:

• 250 g brânză mozzarella Delaco, tăiată/ruptă bucățele sau poți folosi Mozzarella Mini Delaco – biluțe de mozzarella
• 250 g frunze mixte de salată, rupte bucățele
• roșii cherry, tăiate în jumătate
• 100 g mieji de nucă, întregi sau tocați grosier
• 4 cepe verzi, tăiate bucățele
• 2 linguri de măsline negre, întregi sau curățate de sâmburi și tăiate în jumătate
• sare
• piper negru, proaspăt măcinat

Dresing:

• 2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin
• 1 linguriță de suc de lămâie
• 2 lingurițe de muștar
• 2 lingurițe de miere
• mână de frunze proaspete de busuioc, rupte bucățele

Mod de preprare:

Se pun într-un borcan cu capac uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea, mierea și muștarul. Se închide borcanul și se agită viguros câteva minute, până ce ingredientele se amestecă bine.

Se amestecă într-un castron mare frunzele de salată, măslinele, brânza mozzarella Delaco, frunzele de ceapă verde, busuiocul și miejii de nucă. Se toarnă dressing-ul deasupra, se potrivește de sare și se amestecă. Se presară salata cu piper negru, proaspăt măcinat.

Dacă se prepară salata înainte, indicat este ca dressing-ul să se adauge chiar înainte de a o servi, căci aciditatea sosului va ofili și va păta frunzele de salată și de busuioc.

Se poate consuma ca antreu sau că salată de însoțire pentru un preparat pe bază de paște, carne sau orez.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.