La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă: rulouri cu hummus și felii de cașcaval DeSenviș de la Delaco*.
Pentru aceste rulouri putem folosi lipii/tortillas din făină integrală, pe care le ungem cu hummus, adăugăm felii de jambon de curcan, care pot fi înlocuite cu șuncă de pui, prosciutto cotto sau orice alt mezel preferat și Delaco DeSenviș cașcaval care este deja feliat în felii subțiri, perfecte pentru o astfel de rețetă.
Legumele nu ar trebui să lipsească niciodată, așa că pentru puțină culoare folosim baby spanac, ardei rosu și galben, tăiat în bastonașe subțiri. Touch-ul final este dat de fulgii de chilli care dau un gust iute, dar subtil acestor rulouri cu hummus și felii de cașcaval.
Aceste rulouri cu hummus și cașcaval pot fi:
• mâncate ca o masă principală, alături de extra legume
• puse într-o caserolă și luate la pachet pentru prânzul de la birou sau facultate
• ideale pentru pachețelul cu mâncare al copilului la școală (în loc de sandwich-ul clasic)
• servite ca o gustare la ocazii speciale, alături de alte aperitive
Ingredinte:
- 3-4 lipii / tortillas din făină integrală
- 100 grame felii de cașcaval Delaco DeSenviș
- 200 grame jambon de curcan (poți să foloșești orice altă șuncă la alegere)
- 250 grame hummus
- 1 ardei gras rosu spălat, curățat și tăiat bastonașe/fâșii
- 1 ardei gras galben spălat, curățat și tăiat bastonașe/fâșii
- 100 grame baby spanac
- opțional, fulgi de chilli
Preparare:
Unge suprafața lipiilor cu hummus, apoi așează pe rând pe jumătate din lipie următoarele:
- o felie de jambon de curcan sau orice altă șuncă dorești tu
- peste adaugă 3 felii de cașcaval Delaco ,,DeSenviș”
- peste cașcaval adaugă câteva frunze de baby spanac și câteva bastonașe din ardeiul kapia și cel galben
- la final presară câțiva fulgi de chilli deasupra
Nu adăuga cantități mari din fiecare ingredient pentru că îți va fi greu să rulezi lipia. Dacă nu îți place hummus-ul, folosește orice altă cremă tartinabilă (cremă de brânză Pufoasa, brânză de vaci sau guacamole)
Cum rulăm lipia? Începe prin a aduna parțile laterale (stânga-dreapta), apoi partea care este în fața ta, jos. Rulează cu grijă lipia, astfel încât ambele capete să fie închise.
După ce ai terminat această operațiune, pune rulourile în folie de plastic, strânge-le bine la capete și lasă-le la frigider pentru cel puțin 30 minute.
Când dorești să le servești, taie fiecare lipie în rulouri mai mici și așează-le pe un platou.
*Rețetă oferită de Nicoleta Catargiu