Pentru blat se folosesc 6 ouă, 120 de grame de zahăr, 5-6 linguri de făînă, 2 linguri de ness și ceva praf de copt.
Bați albușurile, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, făina, zahărul și nessul.
Aluatul rezultat îl întinzi pe o tavă, pe hârtie de copt, unsă și cu unt, pentru gust. Coci 15-20 de minute, la început la temperatura mare.
Între timp faci crema, care are însă nevoie și de o pregătire prealabilă: vei avea nevoie de 150-200 de grame de miez de nucă pe care le coci la cuptor și le cureți bine.
Caramelizezi 150 de grame de zahăr și adaugi nucile.
Le scoți pe o farfurie unsă cu puțin ulei, să nu se lipească și le lași să se răcească, apoi le pisezi bine într-un mojar.
Din punctul ăsta începe realizarea cremei concomitent cu coacerea blatului:
Amesteci 200 gr de unt cu 6 gălbenușuri și 4 linguri mari de zahăr pudra pe foc mic până se îngroașă. Mai pui un plic sau doua de zahăr vanilat, după gust, și adaugi nucile caramelizare pisate.
Scoți blatul de la cuptor, îl acoperi cât încă e călduț cu crema, rulezi și, eventual, îl înfășori în folie alimentară. Gata.
Ascultă rețeta așa cum a fost prezentată de Luca în Deșteptarea.
Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.