Confidenţialitate

Coolinaria: Ragu al Bolognese (AUDIO)

Ingrediente

-ulei de măsline, 3 căţei de usturoi, câteva felii de bacon, două cepe, roşii, roşii uscate, busuioc, rozmarin, doi morcovi mari, o rădăcină mică de ţelină, un kg de carne de vită tocată (nu prea grasă).

Într-o cratiţă mare se încălzeşte uleiul şi se adaugă usturoiul, baconul, cepele, morcovii şi ţelina mărunţite şi busuiocul şi rozmarinul, sare şi piper după gust. După ce se căleşte puţin ceapa, se adaugă carnea pe care o mărunţim în oală cu o lingură de lemn.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce carnea se rumeneşte uşor, adăugăm 250 de ml de vin roşu şi lăsăm oala acoperită la foc mic o oră- o oră şi jumătate. Se verifică după 30-40 de minute şi dacă e cazul se adaugă puţină apă.

Spre final se pune o jumătate de cană de lapte. Se amestecă bine şi se mai lasă pe foc 10 minute.

Se seveşte cu paste şi parmezan.

foto: adihadean.ro