Confidenţialitate

Coolinaria: Quiche cu ciuperci și brânză Emmentaler de la Delaco | AUDIO

Poate că numele de ,,quiche” sună pompos, a ceva sofisticat, dar nu este deloc așa. Quiche-ul este un preparat foarte popular în gastronomia franceză, care de fapt este o tartă, iar în funcție de preferințe poate fi făcut în diferite combinații sărate, cu diferite legume și brânzeturi.

Ce trebuie să știi despre această rețetă

Fiind foarte versatilă, poți să folosești alte legume în loc de ciuperci: broccoli, conopidă, ardei roșu, spanac, dovlecel, sparanghel, praz, cartofi etc.

Orice altă legumă vei folosi, gătește-o prima dată termic înainte de a o pune în tartă, așa cum am procedat și eu cu ciupercile (în funcție de tipul de legume, fie le călești, fie le fierbi: conopida, broccoli, cartofi).

Pe lângă legume se mai poate pune orice mezel preferat, dar și carne tocată, pe care trebuie să o călești împreună cu legumele (pui, porc, vită, miel).

Crema de brânză din lista de ingrediente poate fi înlocuită cu un iaurt mai gras sau cu smântână.
Quiche-ul cu ciuperci și Emmentaler poate fi servit la oricare dintre mesele principale ale zilei alături de o salată, ca aperitiv sau chiar ca fel principal la ocazii speciale (zile de naștere, petreceri, sărbători), ba chiar luate câteva felii la pachet pentru prânzul de la birou, școală sau facultate. Se păstrează foarte bine la frigider 3-4 zile.

Cum se pregătește acest quiche cu ciuperci și brânză Emmentaler de la Delaco

INGREDIENTE
400 grame aluat foietaj congelat
200 grame Emmentaler Delaco
500 grame ciuperci champignon
3 ouă
100 grame cremă de brânză
3 căței de usturoi
Condimente după gust: sare, piper, cimbru uscat sau proaspăt

PREPARARE
Ai nevoie de o tavă de tartă pe care să pui două fâșii de hârtie de copt. Acest pas nu este obligatoriu, însă după ce se răcește quiche-ul, poți să îl scoți mai bine din tavă prinzând de aceste fâșii.

În tavă adaugă aluatul de foietaj decongelat. Aplatizează-l ușor cu mâna la bază și pe margini, apoi taie cu un cuțit excesul de foietaj care iese în afara formei.

Fă mici găuri cu o furculiță pe toată suprafața foietajului, dar și pe margini, apoi bagă tava la frigider, până pregătești umplutura.

Cum facem umplutura

Călește trei căței de usturoi zdrobiți timp de două minute la foc mic, apoi adaugă ciupercile champignon tăiate în felii potrivite.

Lasă la călit ciupercile timp de 10 minute la foc mic sau până când scade apa lăsată de ele pe parcurs. Amestecă din când în când, apoi la final condimentează după gust cu sare, piper și cimbru. După ce s-au călit, pune-le într-o strecurătoare să se răcească și să mai elimine excesul de apă.

Într-un bol adaugă cele trei ouă, crema de brânză și un vârf de sare, apoi amestecă-le bine cu o furculiță sau un tel până se omogenizează ingredientele.

În tavă peste aluatul de foietaj adaugă 150 grame brânză Emmentaler ras, peste se adaugă ciupercile călite pe toată suprafața, peste ciuperci toarnă compoziția din ouă și cremă de brânză, iar la final adaugă restul de 50 grame brânză Emmentaler.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute până când marginile quiche-ului se rumenesc frumos.

După acest timp scoate tava din cuptor, lasă să se racească complet, apoi taie în felii potrivite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.