De Paște, dacă vrei să faci o călătorie culinară rafinată, ai nevoie de câteva sfaturi de la cunoscători și un platou de brânzeturi autentice.
Francezii sunt recunoscuți peste tot în lume pentru brânzeturile rafinate și pentru bucuria de a trăi – joie de vivre.
La ediția specială Coolinaria din Deșteptarea, Vlad, George și Luca, îți arătă cum poți pregăti și tu un platou magnifique de Paște cu specialitățile de brânză Ile de France, care au ajuns în România prin intermediul Delaco.
Greta Apostol de la DeMancare ne oferă o rețetă în pași simpli pentru un platou de brânzeturi Ile De France:
1. Adăugați:
• ceva crocant. Pot fi grisini, migdale și biscuiți;
• ceva dulce. Pot fi struguri și miere;
• ceva sărat. Poate câteva măsline verzi suculente;
2. Alegeți brânzeturile preferate. Pentru un platou divers, aveți nevoie cel puțin de: brânză cremoasă (Camembert și Chavroux), brânză albastră (Roquefort și Brie au Bleu) și brânză proaspătă (Aperifrais).
3. Savurați-le cu un vin bine asortat. Majoritatea vinurilor Rose se potrivesc foarte bine cu o varietate largă de brânzeturi datorită aromei fructate a acestora și a acidității subtile.
Bon Appétit!