La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă de pizza Quatro Formaggi cu sos pesto*.
Ingrediente pentru trei pizza
Sos pesto:
Nucă prăjită – 20 grame
Busuioc proaspăt – 20 grame
Ulei măsline – 50 mililitri
Usturoi – 1 cățel
Grana Padano Delaco – 30 grame
Cremă de brânză – 60 grame
Topping:
Roșii cherry – 220 grame
Oregano – ½ linguriță
Ulei de măsline – 21 mililitri
Sumac – ½ linguriță
Sare – ½ linguriță
Mozzarella – 200 grame
Grand Blue – 40 grame
Mod de preparare:
Se pun în blender toate ingredientele pentru sosul pesto și se încinge cuptorul la 250 grade. Se taie roșiile cherry în jumătăți, se adaugă uleiul de măsline și puțină sare, apoi se adaugă oregano și sumac peste ele și se amestecă totul foarte bine.
Mozzarella se taie cuburi sau se poate da pe răzătoare. Brânză Grand Blue (brânză cu mucegai albastru) se taie tot cuburi – atenție la cantitate, nu se pune foarte multă pentru că poate acapara celelalte gusturi.
Aluatul, înainte de a se întinde, se lasă câteva minute la temperatura camerei pentru a putea fi mai maleabil. Se întinde cu mâna sau cu ajutorul unui sucitor și se așază în tava unsă cu puțin ulei de măsline. Se introduce aluatul în cuptor pentru câteva minute până se rumenește ușor.
Se scoate aluatul din cuptor și se lasă să se odihnească 2-3 minute după care se pune circa 50-60 ml de sos pesto pe fiecare blat și se întinde uniform. Se adaugă brânzeturile, prima dată Mozzarella și apoi Grand Blue. La final, se adăugă roșiile și se bagă pizza la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
*Rețeta este realizată de Alexandru Cirtu