Confidenţialitate

Coolinaria: Pizza Quatro Formaggi cu sos pesto | AUDIO

La CoolinariaVlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă delicioasă de pizza Quatro Formaggi cu sos pesto*.

Ingrediente pentru trei pizza

Sos pesto:

Nucă prăjită – 20 grame

Busuioc proaspăt – 20 grame

Ulei măsline – 50 mililitri

Usturoi – 1 cățel

Grana Padano Delaco – 30 grame

Cremă de brânză – 60 grame

Topping:

Roșii cherry – 220 grame

Oregano – ½ linguriță

Ulei de măsline – 21 mililitri

Sumac – ½ linguriță

Sare – ½ linguriță

Mozzarella – 200 grame

Grand Blue – 40 grame

Mod de preparare:

Se pun în blender toate ingredientele pentru sosul pesto și se încinge cuptorul la 250 grade. Se taie roșiile cherry în jumătăți, se adaugă uleiul de măsline și puțină sare, apoi se adaugă oregano și sumac peste ele și se amestecă totul foarte bine.

Mozzarella se taie cuburi sau se poate da pe răzătoare. Brânză Grand Blue (brânză cu mucegai albastru) se taie tot cuburi – atenție la cantitate, nu se pune foarte multă pentru că poate acapara celelalte gusturi.

Aluatul, înainte de a se întinde, se lasă câteva minute la temperatura camerei pentru a putea fi mai maleabil. Se întinde cu mâna sau cu ajutorul unui sucitor și se așază în tava unsă cu puțin ulei de măsline. Se introduce aluatul în cuptor pentru câteva minute până se rumenește ușor.

Se scoate aluatul din cuptor și se lasă să se odihnească 2-3 minute după care se pune circa 50-60 ml de sos pesto pe fiecare blat și se întinde uniform. Se adaugă brânzeturile, prima dată Mozzarella și apoi Grand Blue. La final, se adăugă roșiile și se bagă pizza la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

*Rețeta este realizată de Alexandru Cirtu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.