Diminețile de weekend sunt mereu mai liniștite și cu mai mult timp pentru noi și cei dragi, în special pentru cei mici, pe care vrem să-i bucurăm cu orice preț. Ce bucurie e mai potrivită decât un mic dejun haios, dar și sănătos?
La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne arată cum să preparăm o rețetă de pancakes cu spanac și brânză calcică Delaco, frecată cu puțină miere și fructe proaspete.
Ingrediente:
- 2 banane coapte
- 60 grame spanac
- 1 ou
- 120 grame făină (sau fulgi de ovăz)
- 125 mililitri lapte
- 1 linguriță ulei de cocoș
- 200 grame brânză calcică Delaco Toni Junior
- miere
- fructe
Punem într-un blender bananele, frunzele de spanac spălate, oul, făina și laptele. Amestecăm 2-3 minute, până la omogenizare. La final, obținem o compoziție verde densă, ca de smoothie.
Încingem o tigaie și turnăm o cantitate mică de aluat (depinde cât de mari vrem să le facem). De reținut că nu se vor umfla.
Când încep să se formeze bule, întoarcem cu o spatulă pancake-ul (1-2 minute). Continuăm până terminăm toată compoziția.
Sfărâmăm brânza calcică cu o furculița și o amestecăm cu o linguriță de miere, după gust.
Acoperim fiecare pancake cu amestecul de brânză și ornăm cu fructe proaspete, jucându-ne pentru a crea diverse figurine: floricele, fluturași, ursuleți etc.