Confidenţialitate

Coolinaria: Mac & Cheese, cu cașcaval Delaco | AUDIO

Rețeta prezentată de matinalii Vlad, George și Luca la rubrica Coolinaria este Mac & Cheese, cu cașcaval Sofia și cheddar Desenviș de la Delaco.

Ingrediente:

  • 250 grame macaroane
  • 250 grame Cașcaval Sofia
  • 100 grame Cheddar Desenviș
  • 300 mililitri lapte
  • 50 grame făină
  • 4 felii bacon
  • 50 grame pesmet
  • Sare și piper

Mod de preparare:
Se pun la fiert pastele, se fierb cinci minute ca să fie doar pe jumătate gătite. Într-o oală cu puțin ulei încins, adăugăm făina și amestecăm constant cu o spatulă până se formează o pastă, circa 3-4 minute.

Peste amestecul de făină, turnăm laptele, mixând constant cu un tel, până se va forma un sos bechamel. Peste sos adăugăm brânzeturile rase, împreună cu sare și piper și amestecăm bine.

Peste sosul de brânză se adaugă macaroanele pe jumătate fierte.

Într-o tavă, turnăm sosul de brânză cu macaroanele și le dăm la cuptor la 200 grade timp de 25 de minute.

Într-o tigaie, se prăjește baconul până acesta devine crocant, peste el adăugam pesmetul. La final presărăm amestecul peste macaroanele scoase din cuptor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

*Rețetă oferită de Ruxandra Rațiu