Confidenţialitate

Coolinaria: Lasagna cu cartofi și șuncă

Cu ajutorul prietenilor de la Delaco, Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia au propus ascultătorilor Europa FM la Deșteptarea o rețetă delicioasă de lasagna cu cartofi și șuncă:

De ce ingrediente avem nevoie:

6-8 cartofi de marime medie
2 lingurite sare
piper macinat
12-14 felii de sunca presata
400 ml smantana pentru gatit
4 oua
4 linguri patrunjel verde taiat marunt


Mod de preparare:

Cartofii se curăță și spală după care se taie felii nici prea subțiri dar nici prea groase cu ajutorul mandolinei, dacă aveți, dacă nu se vor tăia cu cuțitul la fel de bine.

Cartofii tăiați se pun într-un vas și se condimentează cu 1 linguriță sare și piper macinat. Se amestecă și trecem la faza următoare.

Vasul se unge cu puțin unt sau ulei și începem stratificarea ingredientelor. Începem întâi cu un rând de cartofi peste care așezăm un rând de șuncă și un rând de Cașcaval Desenviș felii.

Continuăm în aceeași ordine până la epuizarea ingredientelor având grijă ca penultimul strat să fie de cartofi peste care vine un strat de cașcaval. Se presară cu 2 linguri de pătrunjel verde tăiat mărunt.

Se presară cu 2 linguri de pătrunjel verde tăiat mărunt. În alt vas punem cele 4 ouă se pune restul de sare, puțin piper măcinat și se amestecă bine. Se adaugă la ouă smântână de gătit cu care se amestecă până la omogenizare. Acest sos de smântână cu ouă se toarnă peste straturile de cartofi din vas.

Se pune vasul cu Lasagna cu cartofi și șuncă în cuptorul preîncălzit la 170 grade celsius pentru 40 minute și se lasă la copt până se rumenește frumos deasupra.

Se scoate din cuptor, se lasă puțin la răcorit după care se porționează și se poate servi. Se presară cu puțin pătrunjel verde.